Na dotek k elitě! Zapomenutý kostým nastartoval Duškovou s Bidařem k životní jízdě na MS

Lifestyle
Lifestyle
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Marně pátral ve svých zavazadlech, jeho nový kostým pro volnou jízdu v nich chyběl. Do finálového večera zbývaly pouze hodiny. „Zůstal u paní trenérky na stadionu ve skříni. Přišli jsme na to den před volnou jízdou,“ popisuje krasobruslařka Anna Dušková, která tvoří sportovní dvojici s Martinem Bidařem. Na mistrovství světa v italském Miláně přesto znovu posunuli hranice svých možností a coby jedenáctí zaklepali na bránu elitní desítky.

Rychlý posel z Prahy nebyl k mání, a tak Bidař vyrazil vstříc finálovému klání v tréninkovém triku. Ale mělo to své výhody. „Když jsme jeli na zvedačku, říkala jsem si, že je to jako na tréninku,“ líčila Dušková pro server Idnes.cz a Bidař ji doplňuje: „Já si to říkal asi čtyřikrát.“

V osobním rekordu

Juniorští mistři světa z roku 2016 předvedli v Miláně další výborný výkon. Po olympijských hrách, kde skončili čtrnáctí, se díky osobnímu rekordu posunuli na dotek elitní desítce - navzdory drobnému zaváhání při odhozeném flipu, při němž Dušková pojistila dopad rukou na ledě, o 12 setin vylepšili známku za volnou jízdu z loňského mistrovství Evropy a celkový osobní rekord si posunuli na 189,60 bodu.

Oproti olympijským hrám přidali tři body, ve srovnání s loňským světovým šampionátem si polepšili o deset bodů. Dušková přitom v listopadu absolvovala operaci kolena, na led se vrátila až těsně před Vánoci. „Jeli jsme sem s tím, že si ten závod chceme hlavně užít," povídá Bidař.

Teď je čeká krátký odpočinek, už 7. dubna však odcestují do Kanady, kde budou pracovat na nových programech pro příští sezonu. Povedou se? A vstoupí příští rok mezi elitní desítku? Nechme se překvapit...

líbil se ti článek?