Londýn zveřejnil první zprávu o udržitelnosti

Udržitelnost ve sportu
Udržitelnost ve sportu
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Hry na základě principů udržitelnosti a ekologičnosti. Taková má být letní olympiáda 2012 v Londýně a její organizační výbor nyní vydal první zprávu o tom, jak se tyto zásady daří naplňovat.

Zpráva analyzuje, jak se do příprav letních olympijských her promítá pět principů plánu udržitelnosti, které byly přijaty v roce 2007. Jedná se o dopady na změnu klimatu, odpad, biodiverzitu, sdílení a zdravý život. 

Při budování olympijských areálů se používají například takové zdroje, které nejsou zdrojem skleníkových plynů. „Díky použitým technologiím se emise oxidu uhelnatého snížily o 100 000 tun,“ uvádí zpráva. 

„Jsem hrdný na to, že udržitelnost je významným prvkem naší práce,“ řekl Paul Deighton z organizačního výboru. „Začleňování prvků udržitelnosti do sféry stravování, logistiky, dopravy, technologií nebo event managementu odhalilo možnosti, které dříve v olympijském a paralympisjkém kontextu nebyly známy. Ještě nás čeká spousta práce, ale jsme na dobré cestě, abychom dosáhli fantastických výsledků,“ zdůraznil. 

„Nastavili jsme nový standard na poli udržitelnosti, ať už se to týká recyklace materiálů nebo dopravu materiálu po vodě nebo po železnici,“ dodal Deightonův kolega John Armitt.

 
líbil se ti článek?