Dovolená, vojna a teď dřina. Moderní pětibojař z Ria se dostává zpět do formy

Lifestyle
Lifestyle
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jeden z jeho dnů vypadá následovně: budík v osm ráno, běh na dvanáct kilometrů, pak hodinu plavání, posilovna a večer šerm. Moderní pětibojař Jan Kuf, účastník olympiády v Riu, si pomalu zvyká na tréninkové dávky. V létě bude obhajovat titul mistra Evropy.

Jsem pozadu. Teprve před dvěma týdny jsem se vracel do normálního režimu. Tělo si zase zvyká na dřinu, ale za pár měsíců to bude ještě intenzivnější. Vrcholy sezony nás teprve čekají, říká Kuf.

Tolik se těšil do Ria na svoji první olympiádu. Jel tam v parádní formě, ale při parkúru ho neposlouchala klisna a Kuf nakonec v závodě skončil poslední.

Pár týdnů po návratu z Brazílie odletěl společně s partou kamarádů na Kanárské ostrovy surfovat. A pak? Vojna. Jako člen Armádního sportovního centra Dukla musel spolu s dalšími sportovci absolvovat vojenský výcvik.

Vracel jsem se na víkendu domů a dospával deficit. Trénovat jsem u toho moc nezvládl, navíc jsem přibral, směje se. Ale jak jsem začal makat, tak šly kila zase dolů.

S přípravou začal naplno během tradičního soustředění v Americe, kam pětibojaři včetně Davida Svobody jezdí pravidelně na soustředění. Od té doby má režim jasně daný: přes týden v zápřahu, o víkendu volno.

Přestěhoval jsem se do nového bytu a dá se říct, že mám přes sobotu a neděli hodně klidový režim. Se spolubydlícím hrajeme hry na playstationu a nabírám u toho síly. Nezdá se to, ale jsem fakt zničenej. Pomalu se učím zvyšovat na tréninku dávky, v létě to bude vůbec náročné,líčí 25letý olympionik.

Nejméně oblíbenou disciplínou je pro Kufa plavání, baví ho naopak běh. Přes týden uběhne kolem 50 kilometrů, ovšem jen v rámci tréninku. Jakýkoliv metr navíc by pro něj byl spíš kontraproduktivní.

Kuf se stal i ambasadorem T-Mobile Olympijského běhu, který se uskuteční 21. června od 18h. „Těším se, je to docela výzva. Snad přijde hodně lidí a klapne počasí!“ přeje si Kuf.

Jaké fotky skrývá Jan Kuf v mobilu? Podívejte se.

líbil se ti článek?