Do boje o finále s čistou hlavou. Inline hokejistům stojí v cestě Francie

Světové hry 2022
Světové hry 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Domácí favorité z USA, nebo Francie? Ještě docela dlouho po posledním zápase ve skupině nevěděli čeští inline hokejisté, s kým se utkají v semifinále Světových her v americkém Birminghamu. Po dvou výhrách ve skupině 5:1 nad Lotyšskem a 16:1 nad Švýcarskem si v neděli zkomplikovali pozici prohrou 2:3 s Itálií a zdálo se, že budou v semifinále hrát s USA. Jenže nakonec zůstali ve skupině první a čeká je souboj s Francií.

Co to jsou SVĚTOVÉ HRY? 👀 Seznam se! 👌🏻
(1:50)

„Viděli jsme, jak hrají. Určitě budeme připravení. Francouze známe, potkáváme se s nimi často. Bude to těžké, o pohybu. Musíme se jich zbavit, protože je budeme mít pořád na zádech. Ale jestli chceme do finále, musíme je porazit a jít přes ně,“ řekl trenér Martin Tvrzník.

Tým se navíc musí oklepat z těsné prohry s Itálii. „Tohle se nesmí opakovat. Rozhodl náš přístup, připravenost k zápasu. Nezahráli jsme to, co jsme chtěli. Možná jsme měli v hlavách zápas se Švýcarskem a mysleli jsme si, že to půjde samo,“ mínil Tvrzník.

Útočník Jakub Bernad mínil: „Tenhle zápas nám může pomoct. Nemůžeme pořád vyhrávat, ale takový výkon už nesmíme předvést. Musíme začít jako v prvních dvou zápasech, jít do toho s čistou hlavou a poprat se o finále.“

líbil se ti článek?