Od atletiky k lyžařskému orientačnímu běhu? Pro Štěpána Holase žádný problém

ODM 2023
ODM 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Neúnavně pomáhá mladým nadějím v orientačním běhu. Olympiády dětí a mládeže se trenér Martin Kovařík účastní už od roku 2011. A nechybí ani letos na zimní edici v Královéhradeckém kraji. „Práce s dětmi mě baví. Nejdůležitější pro mě je, aby sportování bavilo i děti. A když to funguje, vnitřně mě to naplňuje,“ líčil trenér z Moravskoslezského kraje po závodech svých svěřenců.

„Úspěch nemusí být jen medaile, ale když víte, že váš svěřenec předvedl svůj nejlepší výkon, musíte ho ocenit. Hlavně by si tuto největší sportovní akci v Česku měly děti užít, potkat se s kamarády a získat zkušenosti.“

Zkušenosti plnými hrstmi nabírají i Karolína Rychlá a Štěpán Holas z jeho týmu. Třináctiletý Štěpán už vybojoval stříbro ve skoku vysokém loni na letní ODM v Olomouckém kraji a tentokrát si ještě o stupínek polepšil. Sprint lyžařského orientačního běhu ovládl. „Sedlo mi to, za což jsem rád. Už se těším na další závod a zároveň doufám, že zaútočím na další medaile,“ přál si.

Karolína Rychlá si zase z předchozí Olympiády dětí a mládeže odvezla zlato, a proto před ní stála výzva v podobě obhajoby. Na podium však tentokrát nedosáhla. „Nemyslím si, že by byla tentokrát větší konkurence, ale určitě záleželo na tom, kdo jak trénoval. Bohužel jsem udělala pár chyb a takhle to dopadlo,“ uvažovala jen chvíli po závodech. I přesto si pochvalovala kvalitu tratě a doufá, že svůj výkon do dalších závodů zlepší.

Autor: Jan Táborský

líbil se ti článek?