33 statečných Čechů na Havaji. Podívejte se na exkluzivní dokument z IRONMANA

Cesta za snem
Cesta za snem
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Když se řekne: „To je Havaj.“, tak si každý vybaví klid a pohodu na skvělém místě. Pro třiatřicet českých amatérských triatlonistů je naopak Havaj symbolem velké výzvy, dřiny, odhodlání a překonávání sebe sama. Letos v říjnu startovali na legendárním mistrovství světa Ironman na Havaji a o jejich souboji nejen se soupeři a tropickým podnebím vznikl dokument Český triatlon na Havaji | IRONMAN 2022 od zkušeného sportovního tvůrce Ondřeje Hnilici.

Postavte se s námi na start závodu, který zvládnou absolvovat jen ti nejstatečnější a nejodhodlanější. Ponořte se do tyrkysového oceánu, projeďte se lávovými poli na kole a zaběhněte si maraton na nejslavnějším triatlonovém závodě, který je právem považován za nejvyšší možný cíl dosažený ve světě dlouhého triatlonu.

Český triatlon na Havaji | IRONMAN 2022
(24:21)

Havajská idylka a nádherná příroda se ve sportovním dokumentu Český triatlon na Havaji | IRONMAN 2022 se postupně mění na rozpálené peklo a pohodová dovolená na velké překonávání sebe sama. Prožijte osobní vítězství, splněné sny a přání s každým účastníkem, který se v roce 2022 postavil na startovní čáru.

„Odjet na Havaj je splněný sen, ať už točíte nebo závodíte. To, co jsem tam zažil si budu pamatovat do konce života. Nejsilnější pro mě bylo vidět, co všechno je lidské tělo schopné vydržet v těch extrémních podmínkách,“ říká tvůrce dokumentu Ondřej Hnilica.

V třiatřicítce českých závodníků na Havaji startoval trojnásobný olympionik ve veslování Miroslav Vraštil, který jen dva týdny před mistrovstvím světe v triatlonu závodil v Mnichově na mistrovství Evropy na dvojskifu lehkých vah a skončil pátý.

Dokument vypráví i příběh Renáty Benčové, kterou neživí sport, ale pracuje jako účetní a na Havaj se vydala splnit si svůj sen. „Podřizuji tomu celý život, mám dvoufázové tréninky, kdy začínám v šest ráno na bazénu. Po práci jdu na kolo. Nebo si beru dovolenou, když potřebuji delší trénink na kole,“ prozrazuje další ze závodnic Marie Kalkusová, jak moc je náročné dostat se mezi nejlepší triatlonisty planety na legendární závod Ironman.

A kdo že jsou lidé na startu tohoto pekelného závodu? „Masochisti, sobci, a tak trochu blázni,“ usmívá se Marek Svoboda, další člen odvážné party třiatřiceti statečných. Pojďte zažít tu nepopsatelnou atmosféru, kdy vám od startu do cíle třeba až pětkrát úplně dojde energie, ale vždy se znovu zvednete, abyste završili svůj sen.

líbil se ti článek?