Zpěvák Mirai Navrátil: Bez sportu bych nebyl duchovně šťastný

Olympijský víceboj
Olympijský víceboj
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Svým zpěvem pozitivně nabíjí publikum. Aby měl sám dost energie na rozdávání, tak zpěvák Mirai Navrátil pravidelně sportuje. „Bez sportu bych nebyl duchovně šťastný,“ říká oblíbený interpret, který si začátkem listopadu zasportoval s žáky pražské základní školy v rámci tréninku Sazka Olympijského víceboje.

Zářil nadšením. Mirai Navrátil se společně s olympijským vítězem Davidem Svobodou, atletkou Kristiinou Mäki a zápasnicí Adélou Hanzlíčkovou zúčastnil tréninku Sazka Olympijského víceboje na základní škole U Obory na Praze 22, kde v zaplněné tělocvičně slavné tváře sportovaly s dětmi.

„Tělocvik byl předmět, který jsem zatahovat nechtěl. Společně s hudební výchovou jsme ho měl nejraději. To spíš jsem zatáhnul třeba chemii,“ smál se Navrátil při vzpomínce na svá školní léta. Známý hudebník provozuje sport od dětství. Zamlada hrával závodně tenis a dosud se rád pravidelně hýbe.

„Sport pro mě je něco elementárního a zásadního. Bez sportu si myslím bych byl hrozně tlustý, a taky bych nebyl duchovně šťastný. Je to krásný pocit si jít zaběhat nebo si zahrát tenisový zápas,“ řekl Navrátil, kterého sport nabíjí.

„Když hrajeme koncerty, tak nějakým způsobem předáváme energii lidem. Můj cíl je, aby odcházeli nabití a měli radost, že tam byli. Když nemá člověk vnitřní pohodu, tak se těžko tohle předává. A právě sport je ten nástroj, který mi v tomhle pomáhá. Pro mě je to důležitá podpůrná věc,“ zdůrazňuje třicetiletý umělec a hned zavzpomínal na chvíle, kdy se musel při sportu fyzicky hodně vybičovat.

„Můj nejextrémnější výkon bylo absolvování Beskydské sedmičky. To je závod dlouhý 101 kilometrů přes sedm vrcholů v Beskydech. Tam jsem si sáhl na dno a musel jsem často poslouchat od závodníků, kteří mě předbíhali, větu z mojí písničky: Když nemůžeš, tak přidej,“ prozradil Navrátil, který si právě tento hit zazpíval společně s dětmi během tréninku Sazka Olympijského víceboje.

Kromě toho měl na srdci i velice důležitý vzkaz pro všechny rodiče: „Dětem musíme připomínat, že sport je důležitý, a každý by měl mít pohybové základy a udělat třeba kotoul. Ze sportovních návyků těžíte celý život.“

líbil se ti článek?