S favority už si nechodíme jenom pro fotku. Eurobasket u nás uspěl, říkají basketbaloví experti

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Zažívá český basket pouze generační úspěch, nebo už jsou podmínky nastavené tak, že to nebude ojedinělý výkyv? Kdo se v budoucnu stane tahounem reprezentace? Co říkají na vypadnutí národního týmu v osmifinále mistrovství Evropy? Nejen to jsme rozebrali s dvěma basketbalovými insidery, Michalem Ježdíkem a Jakubem Kudláčkem.

Září bylo ve znamení Eurobasketu 2022, který hostila, jako jedno z pěti měst, také Praha. Jak dokáže takto velký turnaj pomoci domácímu sportovnímu prostředí? Jak velká byla návštěvnost turnaje a využila se kapacita největší haly v Praze naplno? Vnímají po loňských úspěších vypadnutí českého družstva v rané fázi play-off jako zklamání?

Kde vidí silné a slabé herní stránky našeho týmu a stoupá stále jeho kvalita? Byl letošní turnaj last dance pro nynější domácí generaci?Jakub působí jako mezinárodní skaut v NBA týmu Charlotte Hornets, který patří Michaelu Jordanovi, takže jsme na chvíli opustili české hranice a rozebrali celosvětový basket. Jak celkově Tomáš Satoranský uspěl v nejprestižnější lize světa a jakou roli v tom sehrál jeho týmový duch? Jsou českým hráčům dveře za oceán otevřeny? Proč basketbalové prostředí produkuje málo individuálně založených hráčů? Poslechněte si nový díl podcastu Přes Příkop.

líbil se ti článek?