Talentovaný Bryknar: Volejbal dvojic není jeho doména. I tak z něj slaví zlato

ODM 2022
ODM 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Hráli spolu jen chvíli, přesto David Bryknar a Štěpán Svoboda získali zlatou medaili na Olympiádě dětí a mládeže v Olomouckém kraji z turnaje dvojic v plážovém volejbalu. Co říkají na fanouškovskou podporu?

ODM 2022 AFTERMOVIE 🔥 #ODMGANG
(1:45)

Liberečtí volejbalisté vyhráli oba sety finálového duelu s přehledem, přesto David Bryknar nebyl na sto procent spokojen. „Náš dnešní výkon nebyl asi až tak skvělý, spíš včera jsme odehráli hodně dobrý zápas proti Praze. Dneska jsme to alespoň pojistili a celý turnaj vyhráli bez jediné prohry.“ Borce na plážovém hřišti především sužovalo velké teplo. „Bylo hodně velký vedro, aspoň, že je tady hned vedle koupaliště,“ dodal.

Sportovci obou krajů, kteří už měli dobojováno, se vydali své favority podpořit. Ostrý duel se odehrával tedy nejen na písku, ale také mezi diváky. „Bylo to skvělý. Takový fanoušci, to jsem ještě nezažil. Samozřejmě si toho cením.“ A právě diváci byli nejvíce slyšet po chybě rozhodčího. „Pan rozhodčí zapískal teče, které tam vůbec nebyly. Nakonec ale dal set nový,“ doplnil talentovaný Severočech.

David Bryknar startoval na ODM už podruhé. Před třemi lety se však v Liberci představil v jiné disciplíně, a to v šestkovém volejbale. „Raději zůstanu u toho šestkového, jednou bych ho chtěl hrát profesionálně. Baví mě to asi víc.

„Bylo to tady skvělý. Myslím, že jsme podali docela dobrý výkon a snad zaslouženě zvítězili. Je to pro mě samozřejmě velký úspěch. V kariéře určitě velký pokrok, navíc, když už je to má druhá olympiáda. Je to super.“

Autor: Michal Jonáš

líbil se ti článek?