Od kluků se florbalistka Šefraná učí důrazu a s děvčaty se inspiruje

ODM 2022
ODM 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Běžně závodí za holky i kluky. Kristýna Šefraná na Olympiádě dětí a mládeže reprezentuje silný Jihomoravský kraj. Zkušenosti z chlapecké kategorie oceňuje: „Dali mi rychlost a sebevědomí do soubojů. Mám obrovskou výhodu, že jsem na tvrdé souboje zvyklá.“

Nedávno byla zraněná a nyní už střílela góly v prostějovské hale. „Jsem ráda, že jsem se z toho dostala. Se sebou i výkony týmu jsem spokojená. Když chceme, dokážeme se posunout dál a jít si za svými cíli,“ hodnotí Šefraná. Na Olympiádě dětí a mládeže se jí líbí. Kvůli věku je to ale její první a zároveň poslední ročník. „S holkami si to tu naplno užíváme. Atmosféra je skvělá, diváci včetně rodičů nás podporují,“ usmívá se. Přínos ODM pro mladé sportovce vidí zejména v poznání nejsilnějších výběrů jednotlivých krajů, vysokém sebevědomí díky nominaci, dalším rozvoji a navazování nových přátelství.

Šefraná sbírá florbalové zkušenosti v chlapeckém FBC Dragons a dívčím Bulldogs Brno. Jaký rozdíl vidí mezi herním stylem holek a kluků? „Klučičí florbal je rychlejší a kontaktnější. Kluci víc přemýšlí, jsou důraznější a neběhají za balonkem tak zbrkle jako holky,“ popisuje. Všelijaké poznatky si se spoluhráčkami vyměňuje. „V týmu máme moc šikovné holky a vzájemně se inspirujeme. Každá hráčka přidává do týmu něco svého,“ říká florbalistka, která by jednou ráda hrála za švédský klub Pixbo Wallenstam.

#ODM2022 | Florbal - kanál 2 | 30. 6. 2022

Ptáte se, jestli se dá dvojí angažmá, pět tréninků týdně a víkendy plné zápasů stíhat se studiem? Kristýna má jasno: „Když se chce, tak to prostě jde!“ Poslední měsíce pro ni nebyly snadné, za podporu rodičů je moc vděčná. „Všichni jsme se do florbalu postupně dostali. Sestra i bratr ho hrají, mamka klub fotí a táta díky nám začal trénovat mladší žáky,“ vypráví vesele.

Autor: Eliška Krátká

líbil se ti článek?