Rozdávají radost. Medailisté z Tokia a SAZKA obdarují sportovní kluby

SAZKA
SAZKA
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Pomohou začínajícím sportovcům. Společnost SAZKA rozdělila 300 tisíc korun mezi tři olympijské medailisty z Tokia. Zlatý Jiří Lipták, stříbrný Lukáš Rohan a bronzový Alexander Choupenitch dostali šek na 100 tisíc korun a sami si určili, kterému sportovnímu klubu finance věnují. Jeden z nich překvapivě nepošle peníze do svého sportu.

V sídle společnosti SAZKA v komplexu Bořislavka Centrum se sešlo pět olympioniků a desítky dětí, které se mohly sportovců ptát na vše, co je zajímalo. Školákům odpovídali gymnastka Aneta Holasová, sportovní střelec Jiří Lipták, vodní slalomář Lukáš Rohan, šermíř Alexander Choupenitch a dráhový cyklista Tomáš Bábek.

„Bylo to skvělé. Malé děti a měly zajímavé dotazy jak na šerm, tak i ostatní sporty,“ těšilo bronzového fleretista Alexandera Choupenitche. Brněnský šermíř jako jeden ze tří medailistů obdržel 100 tisíc korun a mohl si vybrat, kam tato částka poputuje.

Alex neváhal ani chvíli. „Věnuji to Sokolu Brno 1 oddílu šermu. Nadosmrti budu věčný tomuto klubu. A jsem rád, že mu mohu i něco takhle vrátit.“

Jasno měl i Lukáš Rohan. „Peníze posílám tam, kde jsem vyrostl a sportovně začal, tedy do oddílu USK Praha. Podpoří se tak mladí vodní slalomáři a nakoupí se jim za to výstroj.“ Olympijský vítěz Jiří Lipták překvapivě peníze nevěnoval mladým sportovním střelcům.

„Máme dobře propracovaný systém a peníze tolik nepotřebujeme. Proto věnuji finance do mého prvního sportovního klubu do TJ Rajhradice, kde se věnují především malým fotbalistům. Jsme malá obec a tohle jim pomůže,“ uvedl Lipták, který prozradil, že mu to fotbalově moc nešlo, a proto hrával hlavně v obraně.

SAZKA podporuje český sport přes šedesát let. „Kromě vrcholového sportu podporujeme i sportování dětí. Letos na Olympijském festivalu ve Stromovce jsme měli i SAZKA olympijské studio, které denně vysílalo. Měli jsme tam mnoho zajímavých hostů nejen z řad úspěšných sportovců,“ uvedl Aleš Veselý, generální ředitel společnosti SAZKA.

Za Český olympijský výbor ocenil spolupráci se Sazkou generální sekretář Petr Graclík. „Moc si vážíme toho, že máme tak úžasného generálního partnera jako je Sazka. Spolupracujeme nejen v oblasti vrcholového sportu, ale Sazka podporuje i děti i v rámci projektu jako je Sazka Olympijský víceboj. Snažíme se jim tak ukázat krásy sportu a nasměrovat je i k tomu, na jaký sport se nejvíce hodí a bude je bavit.“

SAZKA dlouhodobě podporuje i Českou olympijskou nadaci, která pomáhá dětem ze sociálně slabších rodin, aby si mohly dovolit sportovat.

líbil se ti článek?