Pozitivní na COVID-19 byla v Tokiu také plážová volejbalistka Markéta Nausch

Tokio 2020
Tokio 2020
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Pozitivní test na nemoc COVID-19 měla na olympijských hrách v Tokiu také plážová volejbalistka Markéta Nausch. V posledních dnech absolvovala několik testů, po nejasném výsledku však byla poslední PCR zkouška z dnešního rána pozitivní a pro českou dvojici Nausch, Barbora Hermannová to bohužel znamená, že nemůže nastoupit do olympijského turnaje. Nausch se přesunula do izolace, kde jsou také další čtyři členové české výpravy, u nichž antigenní a následně PCR testy zachytily v minulých dnech přítomnost viru.

„Situace je vážná, ale udělali jsme od začátku tohoto problému maximum pro to, abychom šíření zastavili. Bohužel se nám nevyhnuly sportovní tragédie, je mi to nesmírně líto,“ uvedl Martin Doktor, sportovní ředitel výpravy.

Vedení týmu i nadále spolupracuje s japonskými organizátory na opatřeních proti zastavení šíření nákazy.  Během posledních dvou dnů absolvovaly přetestování další členové olympijské výpravy z charterového letu, kteří byli v kontaktu s dříve nakaženými.

Všechny jejich PCR testy byly negativní. V rámci zvýšených bezpečnostních opatření přesto následně odcestovali do ubytování mimo olympijskou vesnici. Jejich tréninkový a soutěžní program však nijak omezen není. Zároveň probíhá každodenní další testování.

Český olympijský zároveň zahájil vyšetřování případu šíření nemoci v charterovém letu do Tokia.

Markéta Nausch
28. 06. 1988, Praha
Plážový volejbal
líbil se ti článek?