Tenisová šampionka Krejčíková má už i dvě zlata z olympiády!

Olympiáda dětí a mládeže
2 Minuty čtení

Celý svět se nyní učí vyslovovat její jméno. Tenistka Barbora Krejčíková senzačně ovládla letošní French Open v singlu i deblu. Tušíte ale, že už má pětadvacetiletá Češka dvě zlaté medaile ze dvou olympiád?

Už od mládí bylo patrné, jak úžasně talentovaná je. Rodačka z Ivančic Barbora Krejčíková skvěle reprezentovala Jihomoravský kraj nejen nyní v Paříži, ale dokonce už i dvakrát na olympiádě. Ano, slyšíte dobře.

Sympatická tenistka se totiž v roce 2007 zúčastnila Olympiády dětí a mládeže (ODM) v Ústeckém kraji, kterou vyhrála, a podařilo se jí to i o 2 roky později na ODM v Jihočeském kraji.

„Mám na to ty nejlepší vzpomínky. Jednak se mi tam dařilo a přivezla jsem medaile, ale celkově se mi to líbilo. Jeli jsme jako kraj, bydleli jsme spolu a navzájem se podporovali. Pro mě to byla taková menší opravdová olympiáda. Líbily se mi nástupy a také zakončení a vyhlášení všech vítězů. Ještě teď si to vybavuji, je to nezapomenutelné,“ vzpomínala před čtyřmi lety Barbora Krejčíková v rozhovoru pro web ODM.

Česká tenistka se v roce 2017 dokonce stala ambasadorkou Olympiády dětí a mládeže a byla na to náležitě pyšná. „Z mého pohledu je tento projekt úžasný. Děti mají možnost sportovat. Zúčastnit se olympiády je prestižní a motivující v jakékoliv kategorii. Jsem velice ráda, že mohu být ambasadorkou ODM a podporovat tak děti v jejich lásce ke sportu a fair play,“ těšilo Báru, která by byla ráda, aby co nejvíce dětí hrálo tenis. „Na tenise je také úžasné cestování, poznávání nových lidi, jazyku, jídla, kultur a krajin.“

Čerstvé grandslamové šampionce jsme na facebooku pogratulovali a odpověď od Báry na sebe nenechala dlouho čekat. „Děkujiiiiii. Moc ráda na ODM vzpomínám a medaile mám stále doma.“

Už za pár týdnů může Bára Krejčíková přivézt medaile i z velké olympiády. Na hrách v Tokiu má šanci v jednotlivcích i čtyřhře, kde chce nastoupit po boku Kateřiny Siniakové, s níž kralovala nyní v Paříži. „Doufám, že nám to bude dál klapat, třeba i na olympiádě,“ usmívala se po triumfu Bára.

líbil se ti článek?