Zahájeno! Ceremoniálu Evropských her se zúčastnilo 90 členů výpravy

Evropské hry 2019
Evropské hry 2019
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Devadesát členů české výpravy, z nich byla většina sportovců, si prožilo defilé při slavnostním zahájení Evropských her, které v běloruském Minsku potrvají do 30. června. Vlajkonošem výpravy byl stejně jako na olympijských hrách v Riu judista Lukáš Krpálek, největší hvězda týmu a adept na zlatou medaili.

Ve výpravě na ploše stadionu Dinama Minsk byla také část atletického týmu, který přiletěl z České republiky dnes, včetně vítězky mládežnické olympiády v Buenos Aires Barbory Malíkové. Slavnostní zahájení si nenechali ujít basketbalisté i jejich kolegyně, kteří si v pátek na Evropských hrách odbyli vítěznou premiéru v novém olympijském formátu 3x3, ale také gymnastky, boxeři a další sportovci a trenéři.

Kvůli pozdnímu začátku ceremoniálu část výpravy včetně Lukáše Krpálka odjela po slavnostním nástupu hned do vesnice. „Krásné, bylo to nádherné,“ řekl český vlajkonoš. “Byla to obrovská čest. Byl to nádherný ceremoniál a já jsem rád, že jsem tam byl,“ řekl.

Když opouštěl stadion, děsil se toho, kolik v telefonu najde fotek. „Selfie jsem s udělal asi nejvíc v životě, až otevřu telefon, asi se budu divit,“ usmíval se. Na OH v Riu byl rovněž vlajkonošem a potom tam vyhrál zlato. „Rio bylo něco jiného, to je mnohem větší akce, ale i tady to bylo nádherné. A teď už mě čeká jen to vyhrát,“ rozesmál se.

Ceremoniál pojali organizátoři velkolepě, hudební vystoupení, světelnou a videoshow propojenou s živým představením. Diváci doplnili dojem světelnými náramky, které měnily barvy podle toho, co se na stadionu dělo. Část české výpravy zůstala na ploše stadionu až do konce slavnosti.

Všechny důležité informace o druhých Evropských hrách najdete také níže ve videu na našem Youtube kanále Českého olympijského týmu.


Foto: Václav Pancer

líbil se ti článek?